Hajwax választó

Hogyan használd a hajwaxot 5 egyszerű lépésben

2020.06.10 15:27
Singer
Singer

5 egyszerű lépés a hajwax tökéletes használatához és a leggyakoribb hibák elkerüléséhez. Olvasd el a teljes cikket a tovább gombra kattintva.

Szia!

Tudod, hogy mennyit szenvedtem régebben azzal, hogy sehogy sem sikerült a hajam úgy beállítani, ahogy szerettem volna? Egy szóval: rengeteget. Volt olyan, hogy mérgemben eltörtem a fésűmet a mosdó szélére csapva :D Bizony, fontos lépéseket hagytam ki, vagy csak rosszul használtam a pomádékat. De íme az egyszerű ötlépéses receptem, ami mindig beválik:

hajwax használata
High Life hajwaxok: https://www.hajwax.hu/spl/719497/High-Life

Nulladik lépés: hajad legyen száraz vagy úgymond törölköző-száraz. Én az utóbbit szeretem, mert így fényesebb lesz a végeredmény.

1. Mindig a hajwax legfelső rétegét vedd ki a dobozból az ujjaddal. Sose nyúlj bele mélyen, mindig csak rétegről-rétegre haladj.

2. Jól melegítsd fel a tenyeredben a pomádét, legyen egyenletesen puha az anyag mielőtt felhordod a hajadra. Van, aki hajszárítóval kicsit megmelengeti a tégelyt használat előtt. Ez is jó módszer.

3. Először hátulról előre simítva tenyereddel kend be a hajad, majd elölről-hátra fésülve ujjaidat szétnyitva dolgozd be a waxot.

4. Alakítsd ki a frizurát akár kézzel, akár fésűvel.

5. Még egy egész kicsi hajwaxot vegyél ki a dobozból és ezt is jól melegítsd fel, majd ezzel a frizurád felületét kend le még egyszer és az esetleg kiálló kis hajvégeket is tapaszd le.

A lényeg a melegítésen és haj teljes felületének bekenésén múlik. Ha csak elölről hátra dolgozol vagy csak a már beszárított frizurád felszínét kened le, akkor a wax nem fog tartani. Fontos, hogy a hajtöveknek mutasd meg a megfelelő irányt! Ehhez pedig a kétirányú alapos bedolgozás kihagyhatatlan!

A leírás olajos és víz alapú hajwaxokra is érvényes. Olajos pomádékhoz megjegyzem, hogy mindig a második vagy harmadik nap a tökéletes, azaz: teljesen tiszta, waxmentes hajon használt olajos pomádé az első nap még csak 95%-os eredményt fog adni, nekik kell egy nap és egy újrawaxozás, hogy igazán tökéletesek legyenek.

Webáruház készítés
olcsobbat.hu Ár Radar árösszehasonlító és piac argep.hu