Hajwax választó

Hajwax használata, a hajwax kimosása, pomádé eltávolítása a hajból

2020.06.05 22:55
Singer
Singer

Sokan keresnek meg azzal a kérdéssel, hogy nagyon szívesen kipróbálnák az olaj alapú hajwaxokat, de attól tartanak, hogy nehezen fogják tudni kimosni, eltávolítani a hajukból. Így ők "csak" vízbázisú waxokat mernek használni, hiszen ezeket egy sima hajmosással le tudod mosni. Az olajalapú waxok valóban úgymond durvábbak... de ezeket is könnyen ki tudod mosni. Olvasd el a teljes cikket a tudnivalókért!

Suavecito olajbázisú hajwaxAz olajalapú pomádék reneszánszukat élik 2020-ban. Egyre többen vágnak bele ebbe a kalandba és formázzák ápollják a hajukat olajos waxokkal. Megértem őket, ennél jobb hajrögzítést el sem tudok képzelni!

Egy nagyon egyszerű rövid összehasonlítás a vizes pomádékkal szemben: 

 1. vizes pomádéval el tudod érni azt, hogy olyan legyen a frizurád, mintha semmi nem lenne rajta
 2. a vizes alapú hajwaxokat nagyon könnyű lemosni, egy sima samponos mosás, vagy akár egy vizes öblítés is elég

Ezzel szemben azonban, a vizes waxok: kevésbé tartósak, egy reggeltől estig tartó meló (vagy estétől reggelig tartó móka) alatt kikophatnak a hajadból, főleg ha hajlamos vagy a hajadban turkálni, folyamatosan igazgatni azt. Ha fényes hajwaxot keresel, akkor pedig víz alapúból meglehetősen kevés a választék, igazán fényes ezekből nem is létezik.

Ha olaj alapú hajawaxot választasz, akkor azok minden előnyét élvezheted: a frizurád tökéletes lesz, nem kell félned, hogy a nap folyamán szétesik, elveszti a kialakított tartását. Nem kell folyamatosan igazgatnod, hogy formában maradjon. Ha mégis szeretnéd átfésülni, akkor ezt mindenféle vizezés nélkül megteheted, sőt akár új formát is beállíthatsz.

Olaj alapú hajwaxot nem érdemes egy nap miatt használni. Elmagyarázom: mire egy olajos wax tényleg jól mutat és tényleg úgy tart, ahogy azt elvárod, ahhoz minimum 2-3 nap kell, azaz legalább 2-3x újra kell waxoznod a hajad. Így lesz tökéletes! Lefordítva: ha szombat estére készülsz, akkor szerdán kezdd el a hajad ápolását valamelyik olajos pomádéval. Az olajos waxok titka ugyanis abban rejlik, hogy időt kell nekik hagyni arra, hogy igazán jól működjenek, a hajad minden pontját befedjék a tövektől a végekig, a haj teljes felületén. Itt jegyzem meg, hogy a barber üzletekben szokásos csak a haj tetejét simogató, gerebélyző mozdulatokkal waxozása teljesen értelmetlen! A hajwaxot be-kell-dolgoznod a hajadba! Először hátulról előre, majd elölről hátra - és ez után formázunk! Formázás után waxot használni, már bocsásson meg mindenki a kifejezésért, de butaság. Nem! Még egyszer leírom, mert ez fontos: olajos waxot hátulról előre bedolgozol, majd elölről hátra és utána formázol! A lényeg, hogy a wax a hajtöveknél kell, hogy tartson, ott mutassa meg a hajadnak a helyes irányt! Ha csak a haj tetejét pomádézod be, akkor nem lesz jó, nem fog jól állni a hajad. Hidd el nekem, 30 éve használok waxot ;)

No, és amiért ez a cikk született, a hajwax kimosása. Elhiszem, hogy ez félelmetes téma, hiszen ha nem tudod a lépéseket, akkor csalódni fogsz az olajos pomádékban és esetleg lemondasz ezeknek a tökéletes szereknek a használatáról.

Először leírom a HOGYAN NE metódust:

bevizezed a hajad, besamponozod és megpróbálsz hajat mosni... na EZT NE! Így iszonyat nehéz lesz!

Így csináld:

 1. száraz! legyen a hajad
 2. végy a kezedbe a szokásosnál valamivel több sampont
 3. dörzsöld be a hajadba jó alaposan
 4. ha úgy érzed, hogy kevés, akkor jöhet még egy kicsi sampon (tényleg nem kell sok, csak egy kicsit több, mint a szokásos)
 5. hagyd így egy fél percig
 6. nagyon kicsi, féltenyérnyi adagokban kezdd el vizezni a hajad, és felhabosítani a sampont
 7. amikor már jól habzik, akkor állj meg és hagyd hatni kb. 2 percet a sampont
 8. öblítsd le
 9. kész :)

Ennyi az egész, ez a titok, száraz hajon kezdd el!

Bármilyen sampon jó ehhez, nem kell feltétlen speciális hajwax eltávolítót vásárolnod.

Reuzel hajwax eltávolító samponLéteznek olyan samponok, amiket direkt erre a célra fejlesztettek ki, erősebb tisztító hatással, mint egy normál sampon. Ezek sem csodaszerek, vizes hajon nem fognak működni. Próbáld ki őket, nekem nagyon beváltak, alaposabb munkát végeznek, mint egy bármilyen drogériában megvehető átlagos sampon. Mindennapi használatra is javaslom őket! Sőt! Az illatuk is egyedi, mivel nem átlagos szerekről van szó!

Itt tudsz válogatni: https://www.hajwax.hu/sampon

Webáruház készítés
olcsobbat.hu Ár Radar árösszehasonlító és piac argep.hu